Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újra felelősség

2008.08.07

Felelősségem van!

Felelősségem van akkor is, ha nem akarok magamnak felelősséget.

Nincs választás, létezés van. Egyetlen dolgot tehetek, mint minden esetben...és ez pusztán a döntésem képességét jelenti. A nézőpont! Ez itt a kulcs. Képes és hajlandó vagyok megkeresni a dolgok jó oldalát, és azt nézni. Aközben is amikor nehéz, amikor szar, amikor utálom, akkor is. Mert én is utálom, én is szenvedek, csak nem erre koncentrálok... Akkor sem erre koncentrálok, amikor a béka segge van. Arra koncentrálok, hogy mit szeretnék, mit szeretnék másképp. Mert csak ekkor láthatom meg a megoldást, ha erre koncentrálok. Csak ekkor!

 

A felelősség nekem azt jelenti, hogy valami a hatalmamban van. Tudom, értem, enyém, bennem van....

A felelősség erő, a felelősség lehetőség. Számomra a felelősség valami fincsi dolog.

Tarthatsz tőle, ahogy mindenki tarthat tőle...úgy. De rá is nézhetsz önmaga valójában.

Ha te egy olyan ember vagy, aki irányítja az életét, aki azt szeretné, hogy úgy menjenek a dolgok, ahogy TE akarod, akkor neked a felelősség lehetőség, erő.

Sokan félnek tőle, tartanak, mert számukra a felelősség teher. Hisz, nekik más irányítja a kezüket. Más miatt ébrednek ,és más miatt lesznek feszültek, idegesek. Ha te önmagad miatt kelsz, és feXel, akkor neked ez SEGÍTSÉG. Igen, valóban az, mert neked a felelősség azt jelenti, hogy véghez viheted a folyamatot úgy, ahogy Te szeretnéd. Szóval felejtsd el, hogy mit tanultál a felelősségről. Felejtsd el, hogy milyen minta van benned vele kapcsolatban! Vedd szemügyre! Nézd meg valójában. Legalább megtudod, hogy hol tartasz!

 

Nekem a felelősség most egy új oldalát kellett megtapasztalnom, egy új utat.

Ez a felelősség az önértékelésemért hivatott megjelenni. Először teher volt. Aztán feladattá nőtt. Majd megoldás lett. Miért?

Magam vagyok a legértékesebb dolog a világon. Sem szerelem, sem a pénz nem értékesebb nálam. Mindet szeretném, igen, de önmagamat ezek előtt. Az önértékelésemet még feljebb tolta ez a tapasztalás. Még többet érek magamnak ma. Köszönöm! Nagyon köszönöm!

...és ebben is felelősségem van! :)

(Előző bejegyzés: A FELE-lősség vállalásáról:) - 3. fejezet)

2008-08-07 Drága Zsül'! Welcome Italy!Te ilyenkor ébren vagy???:) Örülök...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

óóóóó

(Julcsi, 2008.08.07 11:44)

"Magam vagyok a legértékesebb dolog a világon. Sem szerelem, sem a pénz nem értékesebb nálam. Mindet szeretném, igen, de önmagamat ezek előtt."

óóóó Csabi...köszönöm szépen. Hát igen...