Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SkatulyaKOCKAgömB

2008.08.29

Krisztinek!

Köszönöm, hogy kérdezel és köszönöm, hogy vagy!

Arra gondoltam, hogy rajzolok. Azért rajzolok, hogy ezzel elmondjam, bennem hogyan állnak össze a részek egésszé. Mert most, ma az egység részeit keresem....az egészet keresem. Egészet és részeket keresek. Egyben és részekben együtt. Ugyanis bár leírom, ahogy látom, ahogy érzem, hogy mit képvisel bennem a kérdés, de a rajz mégis jobban visszaadja amit szemléltetni kívánok.

 

Nem szabad elfelednem, hogy olyan közel állok az elefánthoz, hogy csak a lábát, hátát, ormányát látom. Az egészet nem. Vagyis figyelni kell a távolságra. Vagy ahogy kedvenc graffitim adja"Mondd el a pontnak, hogy mi az, hogy gömb"...a térlátás, a rátekintés szélességét kell állítanom. Nagyobb rálátással, mélyebb megérzéssel. (Mert akárhogy szeretnék...5 dimenzióban nem tudok látni, és el sem tudom képzelni, hogy-miképp vannak a dolgok...azaz Vannak?)

Nehéz ez, mert ezek a testi megtapasztalásokhoz tartoznak. Ezek alma-körte kategóriájú kérdések. Mégis van megoldás. A "tér és az idő" a testnek. A "Minden" a szellemnek. Az Elme "boncol" a Lélek meg "Van". Valaminek a bemenetét és valaminek a Létét kívánod itt most megfejtetni velem. Bármit megláthatsz, megtapasztalhacC...amit el mersz képzelni...meg mersz tapasztalni.

 

Aztán azt is meg kell vizsgálnom, hogy az adott ügyben milyen képességeim, lehetőségeim, erőforrásaim, és milyen felelősségem, félelmem, hiányosságom van.

 Tehát:

1. Távolság? (Mennyire vagyok benne az ügyben, érzelmileg, személyesen? Illetve honnan kívánom szemlélni? Mire kívánok ránézni?)

2. Mi a cél? (Miért szeretnék választ kapni? Mire szeretnék választ kapni?)

3. Ki a szemlélő? (Ki vagyok Én? Ki vagyok én ebben az esetben, helyzetben?)

4. Én mivel rendelkezem? Hogyan viszonyulok most a "dologhoz"?

5. Az egészet "akarom", vagy egy részletére vagyok kíváncsi?

 

Ne feledd! A felsoroltak csak a boncolgató elmének adnak támpontokat. Ha az egészet vizsgálod, akkor a hitedre, a bizalmadra van szükség.  Egyik a kicsi irányából mutat a nagy irányába. A másik viszont...

Részletek = kérdésekkel; megtapasztalással

Egész = Hittel, bizalommal

Amúgy ha megragadsz valamit, akkor a materiális világban találod magad és csak boncolgatással és elmével juthatsz előre. Ha nem megragadni kívánod, hanem meglátni, akkor engedéssel, hittel és Jelennel boldogulhatsz.

Azaz a válaszom: "Szerencsére sehogy nem lehet megragadni!"

Ha meg kívánsz ragadni egy egész halrajt, és egyetlen halat sem kívánsz kihagyni, akkor SEHOGY nem tudod megtenni, hogy megragadd az Egészet. Egyáltalán...ha az elméd számára kell bármit megragadnod, akkor a Semmire leszel leginkább képes.

2008-08-07

Ha a boncolás felől indulunk:

Tedd bele egy skatulyába...

...alkoss belőle egy térbeli testet...mondjuk egy kockát....

...és ecCer gömbbé alakul benned.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.