Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önbizalomhiány

2008.08.12
2008-05-29

Önbizalomhiány

Hogy miért vagyunk önbizalom hiányosak?

Ki-miért?
De azok vagyunk.
Olyan, mintha szükségünk lenne rá. Mintha ezzel eltakarhatnánk magunkat. Nem is vagyok! Nem is létezem!
Szerintem az önbizalomhiányt megpróbáljuk felhasználni arra, hogy előnyre tegyünk szert. Azt gondoljuk, ha önbizalom hiányosak vagyunk, akkor nem vesznek észre minket, és a surranó pályán majd becsúszunk elsőnek.
Ez ritkán működik! A magyar kajakosoknak/kenusoknak se jön be mindig, pedig világklasszisokról beszélünk. És én még világklasszis sem vagyok.
Az ÖH-t eszközként alkalmazva inkább lejjebb csúszunk a lejtőn. Mélyebbre a problémába, a feladatba. Egészen a szívéhez, a központjához.
Igen ám, de nem mindegy, hogy valaminek a szívéhez érkezve bennünk milyen töltés van. Nem mindegy, hogy hol tartok….mi van bennem.
Erő, eltökéltség, egyenesség…vagy kérdés, kétkedés.
 
Az önbizalom hiány ma Magyarországon sikk. Divat, mint a mobiltelefon. Legalább is azzá nőtte ki magát. Alapjaiban persze, hogy nem az! Olyan, mintha egy kaszthoz tartozónak érezném magam, és ez így lenne helyes, így lenne jó.
Fenét!
Ez gyengeség, ez kétkedés, ez zavar.
 
De ezt mérhetetlen jól ki lehet használni.
Nekem lehetőség a kezemben, mert bármit elérek ezzel nálad. Bármit. Csak idő kell, és Te.
És azt fogod tenni, amit én akarok. Sőt, úgy fogod ezt tenni, hogy azt hiszed te akarod. Pedig én akarom, hogy ezt akard.
 
Szeretem az élet adta lehetőségeket, de legjobban azt szeretem, ha te még rá(m) is játszol. Sokkal könnyebb lesz a dolgom.
Szóval csak színházazz nekem tovább, én várok és figyelek! …és ott leszek!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.