Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


bloooJOB

2008.09.14

2008-09-11

Én azzal foglalkozom, amit szeretek.

Igaz ez nem mindig elégíti ki anyagi igényeimet, de rájöttem arra, hogy elsősorban a szellemi, érzelmi oldalamat akarom kielégíteni. Hogy miért? Mert hosszútávfutó vagyok azért...

Ha az anyagiakat akarom elsősorban megoldani, akkor fel kell vennem a kesztyűt olyanokkal, akikkel biztos nem akarok sem harcolni, sem versenyezni. Nem mintha a harc, vagy a verseny hozna lázba egyébként... A mai világban egyesek már olyan dolgokat megengednek a pénz érdekében önmaguknak, hogy ha ecCer leülnének és kívülről ránéznének önmaguk tetteire, azonnal végük lenne. Olyan szinten vannak belekavarodva a pénzbe, mint én önmagamba:) Csak azzal foglalkoznak. Nem létezik sem Anya, sem Apa, sem ölelés, sem Család, sem Gyerek, sem kimondott szó, sem Hitelesség, sem Élet. Semmi nincs. Azaz, hogy minden van, csak mindenek előtt ott a pénz. Ezen ugyan mindent megvehetsz....csak egy olyan világot kapsz érte, mely a Valósággal nem fog egyezni.

Egyszer ez meg fog változni. Globálisan. Egyszer ez is az ellentétébe fog fordulni. EcCer...

Ma még nem Az van. Ma még Money van...Moni méksz moni' ...van.

Bár már vannak emberek, akik rájöttek arra, hogy 12-14 órákat, vagy akár többet dolgozni azért, hogy megfeleljek másnak nem érdemes. Egyrészt azé', mert elmegy az életem...és nem éltem. Nem tettem azt, amit igazán szerettem volna. Másrészt azé', mert azt hiszem be magamnak, hogy te vagy a fontosabb. Pedig ez szivatás. Önmagam szivatása!

Ahogy családanyák...és persze apák is mondják... "mert nekem Ő a legfontosabb". Ez sajnos nem önmagát jelenti. Pedig, ha megnézem...és ne a sajátomat nézzem meg...nézzem meg a másik helyzetét.... és akkor bazira látni fogom, hogy mi is ez az egész. Akkor kiderül, hogy azt hazudom magamnak, hogy te fontosabb vagy, mmint én...és én tehetetlen vagyok, és te vagy az OK.

És ezt az önfelmentést kell mindegyikünknek megoldania önmagában. Ekkor egyre többen fognak rájönni, hogy nem kell érted dolgoznom...önmagamért kell tennem. 24órán keresztül. Önmagamért kell szeretnem a Családomat...mert imádni valóak, és mert én akarom. Önmagamért kell bemenni dolgozni, mert szeretem azt, amit csinálok, és mert neked vhol megoldást nyújtok a munkámmal. Önmagamért kell kiállni a közértben, és önmagamért kell átadni a helyet a villamoson. Senki másért. Nincs öregnéne', nincs főnök, nincs gyerek, nincs semmi...csak én vagyok. Elsőnek én vagyok. Ha nem így van, akkor szívás van.

De most mondd meg őszintén...ha én nem vagyok boldog, akkor hogyan legyen a gyerekem az? Ha én nem vagyok hatékony...ééés boldog a munkahelyemen, akkor a főnököm, hogy legyen az? Hogyan tudjak én és a környezetem harmóniában élni, ha én nem vagyok kész a harmóniára. Ha nem vagyok boldog? Hoggyan???

Az nem megy, hogy csak elvárok! Hogy megkeresem a pénzt, és veszek rajta boldogságot...az nem műXik!

Szóval visszatér a kérdés :)

Szereted a munkád?

...és tudod miért fontos???

:)))

Mert a munkában töltöd el az egész napodat. Azé'

Mert reggel elmész ,és Ste érsz haza. Ott megy el az életed!

Szóval? Szereted a munkád?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szóval...

(DJH, 2009.04.16 09:51)

Szereted a munkád? :)))
Tudod, én auditor vagyok per pillanat. Senki nem szereti az auditorokat, igaz?
Engem szeretnek. Hogy van ez?
Talán nem is a munkám szeretem, hanem azt, ahogy látom működni általam. Mert ezt élveztem az előző pozicióimban is. (Az nem auditálás volt!) Szóval szeretem, és jövök rá, hogy majdnem mindegy, mit csinálok, ha így tudok hozzáállni :))