Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vezetésről

2008.08.30

Van autód?

Ha beüllsz, akkor megnyugszol, vagy elkap valami hév?

Lassan vezetsz? Eseteg hajtasz, mint aki megveszett?

Jucika mundta nekem soXor: "Te megvesztél!"

Tudod engem elkap a Hajtás. Megyek. Néha tolom az előttem levőt, hogy haladjunk. Türelmetlen leszek, és zaklatott. Előbújik belőlem valami, amire azt mondanám elsőre, hogy nem én vagyok...pedig nagyon is. Olyan ez, mint az ego és a tudatos én. Amikor nem vezetek, tudatos énemmel élek. Ha beülök az autóba, Ego leszek.

...és erre elkezdtem figyelni. Tudatosan.

Kedvenc történetem szintén Jucihoz kapcsolva. Tudnod kell, hogy Ő nem az az Ego vezető. Lassabban hajt, de valahogy mindig odaér, ahova akar. Igen, még ebben a felfordult, eldugult, lefolyószerű városban is, igen.

Szóval Ő mesélte, hogy próbára tette a közlekedésben társait. Együtt hajtott velük...majd amikor megálltak a pirosnál...átnézett és átmosolygott:)

Mielőtt arra gondolnál, hogy ismerkedni akart, hát elárulom, hogy bazira tévedsz. Pusztán csak egy eddig oda nem illő dolgot művelt. Kinek azért, hogy ne ego módjára vezessen, kinek meg azért, hogy egy kedvességgel változtassa meg a napját.

Hogy miképpen fogadták az emberek? Ezt Ő tudja megmondani...de szerintem te is összerakod.

Nekem itt a lényeg az, hogy amikor én Egoként vezetek, és jön egy csajszi, aki lassan mellémhajt...majd átmosolyog...

...hááát tudod :)

Lehet elsőre az lesz bennem, hogy ismerkedni akar. Lehet másodikra meg akarom fojtani, hogy ebben a forgatagban miképp képes nyugodt és kiegyensúlyozott lenni. Lehet az fordul meg a fejemben, hogy de nem lehet hogy pusztán szőke, és az ő agyában nem is működnek a cuccok? Talán ingerszegény környezet ez neki! De lehet, hogy elgondolkodom...

Tegnap az M0-on ácsorgok a dugóban. Nézegetem a visszapillantót, mint az RTL Klubot...erre egy motoros próbál meg a belsősávban várakozó német autó és a sávelválasztó betontömb között előrébbjutni. Mondanom sem kell, hogy nem sikerül neki. Elsőre azért, mert szegény hazánkba tévedt ember észre sem vette a jóképességűt. Aztán meg azért nem , mert annyira belezrikálta magát az egyfejű, hogy előrébb kell jutni...és nem megy, hogy szinte beszorult. Én meg csak mozizok a tükörben. Természetesen a német autót kezdte el okolni kétkerekű kihívónk. Odáig fajult, hogy az épp indulni kívánó forgalmat feltartva letámasztotta motorját és bőszen a nagynehezen megelőzött autóra támadt...azaz kezdett támadni. Letámaszotta motorját és elindult felé. Igen ám, de meglepetésben volt része. Mert nem csak én néztem a tükörből. Mások is. És mint szinderella' egy varázsütésre...hárman téptük fel az ajtónkat és szálltunk ki egyszerre, indultunk meg felé különböző üdvözlő szövegeket kiabálva. Persze meghátrált, és a megszeppent autóstársunk megnyugodhatott egy kisgyerekkel az autójában, hogy nem fogja egy bukósisakos szétverni őt, meg a gyerekét csak azért ,mert mert szólni ,hogy mitképzel az egyfejű tudattalan.

A motoros "elmenekült".

Én meg visszamásztam a kocsiba, és elgondolkodtam...

...egy állat vagyok! Ha vezetni kell erőszakos leszek. Ha meg valakit megtámad egy hozzám hasonló állat, akkor meg én támadnám meg.

Most akkor mivan???

Hát kérlek az van, hogy a tudatosságomat itt is, meg az élet többi részén is vissza kell szereznem. Ez van! De szerintem tudod te, hogy mi van mert ha mást nem, akkor láttál már dugót:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Amúgy...

(Csab, 2009.07.08 10:47)

Vezetni? Igen.
Ha városban kell vezetni, és a dugóban ,akkor egyáltalán nem.
Amúgy meg nagyon is.
De nekem soXor nehéz megérteni az embereket. Autót vesznek. Egyre nagyobbat, és azzal állnak a dugóban :))) Szar ez így. Eladták nekünk az álmot, hogy mobilis vagyok, közben mégse.
Igaz épp Gyuri kollegám mondta ma, hogy " Nincs nekem pénzem tömegközlekedni" :DDD
Sajnos igaz! De tök funny is közben:)

de amúgy

(djh, 2009.07.08 10:11)

szeretsz vezetni?