Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A stresszről

2008.04.17
Ha azt mondom, hogy stressz, akkor ma legtöbben egy adott helyzetre gondolnak. Egy olyan helyzetre, melyet saját maguk sem voltak képesek megoldani. Lehet ez egy tök egyszerű döntés, de lehet egy jelentős, életet megváltoztató helyzet is.
 
Tudjuk, hogy létezik pozitív és negatív stressz.
Amikor a felhajtóerőt, az aktivitást előidéző „stresszt” említem, akkor pozitív stresszről beszélek.
Ha a tűrőképességemet meghaladó stresszről beszélek, akkor negatív stresszről beszélek.
 
Ma a stressznek öngerjesztő, önmegvalósító ereje van. Létrehozza önmagát.
A munkahelyet legtöbben azonosítják a stresszel. Azt gondolják, hogy dolgozni szinte csak stresszben lehetséges. Azt hiszik ez az alap. Pedig nem, kimondottan nem!
Persze ezért megoldása is létezik, csak kevesen merik elhinni, hogy egy munkahely az alkotás, létrehozás és termelés pozitív oldalát adja.
 
Szerintem a stressz nem létezik. Igazából nem a stressz létezik. Az energia itt a lényeg. A Te energiád. Mindenki azt szeretné. Én is. Azért írok most, mert azt szeretném, hogy egyetérts velem, és ez által energiát közvetíts majd, egyszer. Mert én azt, majd, akkor érezni fogom, vevő leszek. Energiavevő.
A stressz a lehetőség, hogy én rád fogjam, hogy miattad van az egész, és te vagy a felelős. Ami még részint igaz is, de valójában csak magam alá szeretnélek gyűrni, hogy az energiád elnyerjem.
A stressz egy kulcsszó, amit azért használok, hogy egy gombot nyomogassak rajtad.
Azt hitessem el veled, hogy beteg, gyenge és elesett vagy.
Ekkor irányíthatlak, és megoldásokat adhatok a kezedbe. Én oldhatom meg helyetted, ami által én elérem a vezetés lehetőségét feletted.
Amikor azt mondom, hogy mint kineziológus stresszt oldok rajtad, és segítek neked, akkor nem mondok igazat.
Senki nem tesz itt semmit, rajtad kívül.
Persze én ott vagyok…
Szerintem egy jó szakember csak azért van ott, hogy a kezedet fogja, hogy kimondd szavaidat és vezessen, mint egy kívülálló. Bárki megtehetné, te is velem. Csak körültekintőnek és tudatosnak kell lenned önmagaddal, és velem.
 
A helyzet persze paradox, mert a stressz hozza a megoldást is a feszültségekre. Stressz, mint megoldás…szép.
Igen, igen….mert egyik pillanatban azt fogod mondani, hogy no most már elég. Ekkor a stressz a megoldás lesz. Felhajtóerővé válik. Végül is a stressz hozza a nyugalmat is. Átfordul.
A stressz ezért ma már szükséges. Szükséges, mert megállítani a robogó vonatott nem lehet, és nem is ez a feladat. A lényeg, hogy megkeressem a stressz önmagát elpusztító központját. Megragadjam, és ezzel megszűntessem.
Magamban!
Senki másban. Csak magam vagyok önmagam dolga, feladata!
Ha megoldom a magam stresszeit, akkor megoldom a saját feladatom. A rám, magamra rótt feladatot. Ekkor te is képes leszel megoldani azokat, mert látod, hogy van kiút, van megoldás.
Ne feledd hát, hogy ma félünk és tartunk a stressztől, de holnap áldani fogjuk, hogy létezik. Áldani fogjuk, mert tudatosabbak leszünk, és tisztában leszünk azzal, a megoldást kaptuk meg általa. Nézz így a stresszre, a stresszedre, ma! A megoldás megjelenik benned, érzem!
 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.