Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A futásról

2008.04.17
Voltál már úgy, hogy csak te voltál és az út?
Nem?
Nem csodálom. Kevesen vannak így.
Én így vagyok vele.
Imádok futni.
Legjobban esőben szeretek.
Nekem ez olyan, mint a meditáció a mesternek, mint az alvás a fáradtnak, az evés az éhesnek, a zene a zenésznek, vagy tánc a táncosnak.
Szükséges.
 
Amikor futok, akkor minden megszűnik egy idő után. Nem egyből! Kell egy kis monotonitás, egy kis terhelés, egy kis befele figyelés.
Aztán valami megszűnik és valami pont ekkor jön el. Valahogy tök más lesz minden.
Leginkább én alakulok át.
Nekem ez meditáció.
Én ekkor megszűnök létezni.
 
A futásban számomra létezik, amikor egy maratoni távot futok és létezik az, amikor edzek. Az egyik esetben egy hosszabb távot, egy bizonyos versenyszellemben. A másik esetben résztávokat, teljesen edzés célzattal.
Mindkettőnél azonos azonban, hogy mindig egyedül futok. Hiába futok mondjuk egy versenyen sokakkal együtt. A valóságban, legbelül egyedül futok. A verseny mindig önmagammal való verseny. Amikor önmagam szeretném legyőzni. Amikor az idő és én csapunk össze. A kitartásom és az akaratom a lényeg.
Bár futottam már maratoni távot, mégsem tartom magam kitartónak. Mindenhol nem. Pedig szeretnék, célom.
 
Szerencsére már kezdik felfedezni a futás szépségét és másokra kifejtett erejét. Ezt a futóklubok kis is használják. Szerencsére.
Amúgy ez egy nagyszerű érzés, amikor egy bazi tömegen belül egyedül lehetek.
Amikor egy idő után megszűnik a többi ember. Csak a saját küzdelmem marad.
Amikor azért futok, mert a lábaim viszek, mert a tüdőm hajt előre, mert azt érzem, hogy tovább-tovább. Amikor ez már természetese, amikor ez magától jön…
…akkor futok igazán. Akkor nem gondolok, akkor Futok.
 
Nekem ez az érzés a futás, ami persze az eredményességgel is társul.
Ha még nem éreztél ilyet, lehet, nem értettél meg. Ha éreztél már hasonlót, akkor megtalálod magadban ,és megérzed mit mutatok neked magamból.

Vigyázz, ez intim pillanat! Ne bántsd meg! Csak óvatosan, ügyesen!

2009/05/18 Rea

Ki így...ki úgy! A lényeg...mondjuk... a futás :) Amúgy ebből látszik, hogy pl.nem egy BMW a nagy ajándék...hanem az ÉLMÉNY. Ezért van, hogy aegy mozgássérült soXor kevésbé sérült, mint egy "egészséges" ember.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

És így is lehet,...

("Rea", 2009.05.17 10:42)

Az alaptörténet mielőtt kattintanál:

"Egy fiú ezt kérdezte egy nap az apjától: "Apu szeretnél velem részt venni a maratonon?" Az apa, annak ellenére, hogy a szíve beteg volt, azt válaszolta...igen. Ezért úgy döntöttek, hogy együtt jelentkeznek a maratonra..."

http://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=8cf08faca5dd9ea45513