Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Férfiról

2008.04.17
 
A férfi egyedül van ebben a Világban. El van tévedve, zavarodott.
A férfi egy kocka.
Többnyire rubik-kocka, de kocka.
 
Ki kell tudnod rakni engem. Meg kell tudnod fejteni. Már az elején meg kell tudnod érteni a motiváltságomat. Ha azt képzeled, hogy a hódítás –üzleti, testi - és a szex mozgat csupán, akkor azt nem értetted meg, ami a legmélyemre van elásva.
Három egyéniség lakik bennem egyszerre: egy Gyerek (az érzékenység), egy Cégvezető (az EGO), és egy Apa (a Családalapító, és szerintem minden férfi igazi énje).
 
Ha nő vagy, akkor neked nagy szereped van abban, hogy melyik oldalam hívjam elő, és főleg mikor. A legügyesebb nők képesek gömböt formálni az én kockámból. Ehhez kitartásra, szeretetre, és eltökéltségre van szükséged.
Leginkább Gyerek vagyok. Sokszor Ego vagyok, és mélyen elrejtve Érzés vagyok. Ezeket az oldalakat minden pillanatban érzékelned és alakítanod kell bennem. Egyedül tök más irányba fogok menni, ez tuti.
 
Ha egyszerűen szeretetből engeded, hogy azt tegyem, amit én akarok, akkor elhatalmasodom rajtad, és csak meccset nézek, sört iszom, és alszom. A munkában egy Nagy Sándor leszek. Ott is csak főnököt, a hódítót játszom, irányítok. Mindennőt meg akarok melletted majd szerezni és kihasznállak.
Ekkor az Ego működik bennem ezerrel.
Legbelül azonban boldogtalan vagyok. Nem érzem azt, hogy megkaptam volna azt, amit ki sem merek mondani. Ez a kimondatlan gondolat a legnagyobb hibám.
Kevésbé vagyok tudatos és erős, mint a Nő. Kevésbé vagyok érzékeny is. Legalább is kevésbé szenzitív. Érzékeny persze vagyok, de elsősorban, mint egy gyerek.
 
Ha jól bánsz velem, de nem vagy elég tudatos, akkor egy ideig a tenyeremen hordozlak, majd elfogy belőlem a szusz, és új nő után nézek, hogy fenn tartsam magamban azt az érzést, amit eleve te, a nő adott számomra.
Fogadd el, hogy egy életen át a szexualitásom fog hajtani. A testiség számomra más, mint egy nőnek. Számomra az anyag diadala. A simogatás is fontos, de ekkor inkább vagyok gyerek, mint férfi. Sértődékeny vagyok, mert nem azt teszed, amit a gyerek oldalam szeretne tőled. Ezt pedig nehezen viselem. Ha szívvel szeretsz, magabiztossá válok. Ekkor előcsalhatod belőlem az EGOt.
Vigyázz, ez fordulópont a kapcsolatunkban. Itt felfalhatlak, magam alá gyűrhetlek. Elveszhetsz nőnek lenni.
 
Ha itt nem vagy figyelmes és ambícióm előrehajt, akkor előjön Sanyi a Nagy. Elkezdem azt hinni, hogy én tojtam a spanyolviaszt és mindenki én értem van a Világon. Itt persze sok-sok pénzt keresek majd, amit feltehetőleg te is élvezhetsz, de igazából háttérbe kerültél. Vesztettél. Veled együtt én is vesztettem. Bennem maradt mindaz, amiért megszülettem. Elnyomtam az érzéseimet és játszani sem tudok, ahogy mindig is szerettem volna.
 
Ha itt újfent nem vagy elég figyelmes és én nem vagyok magabiztos, vagy ambíciózus, akkor maradok gyerek. Neked. Szerethetsz, de újfent nem teljesül a megvalósulásom. Csak egy részemet fogod élvezni. Pedig bennem van mindhárom, emlékszel?
Én leszek a társaság legjobb fiúja. Imádni fognak a többiek, de igazából nem számíthatsz rám, mint társ. Mindent neked kell majd megoldanod. Neked kell döntened.
Ezt sok nő felvállalja, mert azt hiszi, hogy ez a legjobb, ami megtörténhet egy kapcsolatban. A legjobb, ha irányíthatsz, gondolod.
Ezzel azonban elindultál egy úton, mely csak a kifakadásig belátható.
Ha egyszer feléled bennem az énem másik oldala, akkor másképp kezdek működni. Akkor minden megváltozik, azonnal felborul a nyugodtnak hitt és kiegyensúlyozott életünk.
 
…és megint, ha nem vagy elég figyelmes, akkor soha nem fog előtörni belőlem az érzékeny férfi. Aki téged szeret, és azért van, hogy szép lehess…nekem. Akkor gyerek, vagy Nagy Sanyi leszek, neked.
 
…de ha elég figyelmes vagy, akkor mindhárom oldalamat ki tudod hozni belőlem. Mégpedig úgy, hogy azt hiszem, hogy én teszem azt. Mintha én döntenék, és én játszanék, és az én erőmtől függene, hogy milyen módon, mennyiszer mondom ki neked: szeretlek.
Minden férfi, így én is más vagyok, mint a többi. Meg kell tudnod fejtened, és ki kell tudnod raknod már az első perctől fogva. Tudnod kell, hogy mit akarok, és mit akarjak tőled. Ez csak egy Nő számára megoldható feladat.
Tudnod kell azt is, hogy ha mellettem vagy, akkor TE biztos meg tudsz engem oldani. Ahogy el is tudsz bennem veszni.
Ha eljutsz idáig, és figyelmes voltál, vagy, akkor jó úton haladsz.
Jó úton magadhoz, és hozzám.
Mert megoldást csak együtt remélhetünk.
Egy életen át dolgozni kell rajtam, magunkon.
 
Ja, a Nővel ellentétben én azt mondom, amit gondolok!
 
2008-01-31
Egy csinos barátom azt mondta nekem, hogy a férfi szinte mindegy, hogy mit mond.
A lényeg, hogy mit cselekszik.
Bizonyos értelemben igaza van.
Szerintem úgy teljesebb a mondat, hogy minden ember cselekvése önmaga valóságának tükre.
Vagyis nem pusztán férfiben gondolkodnék…
 
VICC:
 
Egy tökéletes férfi hajlandó órákon át várni, míg a barátnője két perc alatt elkészül.
 
 (Férfiak nőkről)
"... ami az enyém, az az övé is. Vettem neki hálóinget, mégis az én pólóimban alszik. Mindig elviszi a használt borotvapengét. Az új túl éles neki. Amikor fázik mindig az én tenisz zoknijaimat veszi fel, sosem a sajátját. Még a boxeralsómat is felveszi. Azt hiszem, áttérek a
tangára, hogy lássam, mit csinál."


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

visszakérdez

(DJH, 2009.06.07 17:52)

ha úgy teszek, hogy azt hidd Te teszed, akkor átváglak. Ez miért is kell a férfiaknak? Miért nem jobb nyilt lapokkal játszani? Te ebben vagy jobb, én abban, s együtt igy vagyunk erősek és jók. Jin és jang.